Neste trener i Manchester United

Neste trener i Manchester United etter Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær er en norsk fotballtrener og tidligere spiller. Han er for tiden Manager for den engelske klubben Manchester United. Som spiller spilte han spiss og tilbrakte mesteparten av sin karriere hos Manchester United. Solskjær har også ansvar for et treningsakademi for unge fotballspillere i hjembyen Kristiansund.

Før han ankom England spilte Solskjær for de norske klubbene Clausenengen og Molde. Han ble med i Manchester United i 1996 for en overgangsavgift på £1 500 000. Han spilte 366 ganger for United, og scoret 126 mål i løpet av en vellykket periode for klubben. Han ble betraktet som en «super innbytter» for hans evne til å komme fra innbytterbenken og score mål i slutten av kampen. På overtid i slutten av 1999 UEFA Champions League finalen, scoret han det vinnende målet i siste minutt mot Bayern München. I 2007 annonserte Solskjær sin avgang på grunn av problemer med en alvorlig kne skade.

Solskjær forble på Manchester United med bandt annet en trener rolle. I 2008 ble Solskjær klubbens reservelag leder. Han vendte tilbake til Norge i 2011 for å styre sin tidligere klubb, Molde, som han ledet til sine to første seiere i Tippeligaen sine to første sesonger med klubben. Han sikret seg en tredje tittel på like mange sesonger, da laget hans vant 2013 Cup finalen. I 2014 var han Manager for Cardiff City, der klubben rykket ned fra den fremste ligaen. Sent i 2018, utnevnte Manchester United Solskjær som Manager for 2018-19 sesongen. 28. mars 2019 signerte Solskjær en tre års kontrakt for å overta som Manchester United-Manager på permanent basis, etter å ha vunnet 14 av sine 19 kamper.